Domain Választás

Ha Ön úgy döntött, hogy szeretne megjelenni az Interneten, akkor több dolgot is át kell gondolni, mielőtt belevágnánk. Az egyik, hogy a jó domain nevet válasszunk oldalunknak. Érdemes olyat, ami tartalmazza az Ön legfontosabb kulcsszavát.

Ha például egy hitel ügyintézéssel foglalkozó cége van, akkor érdemes olyan domaint választani oldalának, ami tartalmazza a hitel szót. Mondjuk www.gyorshitel.hu, vagy www.kedvezo-hitel.com. Ha a későbbiekben szeretnénk kereső optimalizálni weboldalukat, akkor ez mindenképpen célszerű!

.HU domain beregisztrálása

A magyar domainek beregisztrálása sajnos jóval szigorúbb feltételekhez van kötve. A prioritással nem rendelkező domainek csak két hetes, nyilvános meghirdetés után kerülhetnek bejegyzésre.

.HU domain név ellenörzése

A kiválasztott domain regisztrációja előtt egy domain kereső segítségével győződhetünk meg róla, hogy az általunk kiválasztott név elérhető-e.

Nemzetközi domain beregisztrálása

Mindenkinek csak ajánlani tudom a nemzetközi domainek használatát. Nincs szükség több napos várakozás és könnyedén elvégezhetjük akár magunk is, viszont a EUR/USD árfolyam alapján picit drágább választás, mint a .hu domain név. Népszerű végződések: .com, .net, .info, .eu, org, .biz   Nemzetközi domain ellenőrzése.

Webtárhely -Tárhely Választás

Ha eldöntöttük, hogy milyen domaint szeretnénk, akkor a következő lépés a megfelelő tárhelyet kiválasztása. Egyáltalán nem mindegy, hogy Ön egy személyes blogot akar üzemeltetni, vagy fel szeretne tölteni több száz képet, videót, letölthető anyagokat.

Érdemes ezeket jól megfontolni, hiszen egy esetleges tárhely csere nagyon kellemetlen procedúra tud lenni. Az általános tapasztalataim szerint a legtöbben nem igazán tudjuk, hogy pontosan milyen tárhelyre lenne szüksége új weboldalunknak. Milyen méretű legyen, pontosan milyen funkciókra lehet szükségünk a későbbiekben… Sajnos a tárhelyszolgáltatók többsége ezt a hiányosságunkat próbálja kihasználni! Megnyugtatom, a legtöbb honlap tökéletesen elfér egy 100 megabyte méretű tárhelyen és teljesen felesleges ennél többet kifizetnünk, hiszen valószínűleg soha nem fogjuk kihasználni.

A tárhelyre azért van szükség, mert ide tudjuk majd feltölteni weboldalunk tartalmát, többek között képeket, videókat és persze a honlapunkat felépítő fájlokat. Manapság évente 5-10 ezer forintért elég jó tárhelyeket kaphatunk, szóval ennél többet nem érdemes kifizetnünk egyik szolgáltatónak sem.

Ha velünk készítteti el honlapját, akkor kedvező áron tudunk ajánlani 1000 MB csomagot, korlátlan e-mail címmel, adatbázissal, adatforgalommal, ami egy kezdő oldal létrehozásnál pont elegendő lehet.

Segítség ügyfeleink részére

Ha velünk készítteti el honlapját, akkor természetesen segítünk a megfelelő domain beregisztrálásában is. Egy kedvezményes tárhelyet kap tőlünk és az összes teendőt, tárhellyel kapcsolatos papírmunkát mi végezzük el Ön helyett!

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.